Extraarbete som Streamer

Har du ett jobb som du tjänar ganska okej på men skulle vilja tjäna ännu mer? Studerar du och letar efter ett sätt att få in extrainkomster på? Alla vill vi ibland ha mer pengar än vad vi redan har men det kan kännas jobbigt att uppnå. Många gånger associeras nämligen extrajobb med slit och möda vilket inte alltid känns så lockande.

Extraarbete som ”streamer”

Om du gillar att spela datorspel och strömma dessa på Twitch så har du redan kommit halvvägs. Men det som saknas är ett sponsorsamarbete. Istället för att bara visa världen hur grym du är på spel; varför inte tjäna en hacka på köpet? Du som ingår i ett samarbete med en företagssponsor får:
• Fortsätta spela precis som vanligt
• Få betalt för det du älskar att göra
• Ha tid att spela mer än tidigare eftersom du får betalt för det
• Eftersom du har tid kan du nu satsa på spelandet

Det bästa är att du nu kan spela med ”gott samvete”. Du som studerar eller jobbar känner säkert stundtals att du borde sluta och gör något mer ”produktivt”. När du börjar att få betalt för ditt spelande blir det däremot plötsligt en produktiv syssla. Du behöver inte längre fundera över om det är dags att göra något annat eftersom du nu har ett extraarbete – samtidigt som det känns som fritid.

Extraarbete inom annat än spelande då?

Datorspel är den mest populära katregorin på Twitch men det finns definitvt annat att dela med sig av online. Sponsorer är generellt intresserade av allt som lockar människor till att titta sålänge några krav är uppfyllda:
• Innehållet ska vara ”städat”
• Skapa engagerande innehåll

Innehållet ska vara ”städat”
Ett av de största orosmomenten som företag kan känna innan de väljer att börja sponsra en streamer är huruvida det kommer att dyka något rasistiskt, sexistiskt eller på annat sätt opassande innehåll. Se till att sådant inte existerar på din kanal utan ha en välkomnande och öppensinnad ton.

Skapa engagerande innehåll
Det är mycket bättre att vara en sponsor för en videostream som engagerar användarna. Om folk gillar det som du delar med dig av så är det helt enkelt mer värdefullt att ha reklambudskap där än på kanaler som uttråkar tittarna. Detta är dessutom viktigt för dig att tänka på om du vill att kanalen ska växa.

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att komma igång med att göra din fritidssyssla till ett extraarbete som du tjänar pengar på.